Aktualno, Nekategorizirano

Online predstavljanje kratkog eksperimentalnog filma ‘Animirani eksperimenti’

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj organizira treće online javno događanje pod nazivom ‘Animirani eksperimenti’ u sklopu projekta “Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost”. Predstavljanje, u trajanju od sat vremena, održat će se u subotu, 21. svibnja, s početkom u 15 sati, preko online platforme BigBlueButton.

Predstavljanje je namijenjeno svim zainteresiranim osobama, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava najkasnije do petka, 20. svibnja 2022. na https://rb.gy/wzoave nakon koje će se dobiti link za događanje. Broj prijava je ograničen pa osigurajte svoje mjesto na vrijeme.

Na događanju će se predstaviti radovi 42 polaznika “Eksperimentalne digitalne animacije” nastalih kroz 20 participativnih radionica u suradnji s voditeljima Dinom Karadžić i Vedranom Gligom. Kroz šest mjeseci polaznici su učili tehnike stop animacije, stvarali različitim montažnim tehnikama, uređivali video materijale filterima po želji i nadopunjavali ih grafičkim i tekstualnim elementima, radili na osnovnim konceptima i metodama nelinearne montaže i još mnoštvo toga, što je na kraju rezultiralo skupnim eksperimentalnim kratkim filmom.

Projekt “Podijeli svoju priču” namijenjen je djeci i mladima do 25 godina starosti koji doprinosi boljoj socijalnoj uključenosti i razvijanju kreativnih vještina kroz provedbu kulturnu – umjetničkih online sadržaja. Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kn.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 71.001,00 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 402.339,00 kn.

Više o projektu možete pročitati na stranici www.ka-matrix.hr, a više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.