Aktualno, Nekategorizirano

Ljetni kamp “Škola održivosti 2017.”

skola_crIdeja kampa je okupiti oko 25 mladih ljudi iz Hrvatske (studenti_ice, aktivisti_kinje, edukatori_ice i ostali mladi) koji su zainteresirani_e za teme okoliša, aktivizma, klimatske i društvene pravde te pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

– I ove godine kroz „Školu održivosti“ želimo nastaviti istraživati metode učenja temeljene na tzv. popularnom obrazovanju koje svoje korijene vuče iz Latinske Amerike te na principima učenja Paula Freirea (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih). Cilj ovakvog učenja nije puko prenošenje znanja nego učenje znanja kao društvenog procesa gdje priznajemo da svi_e imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas.

Razgovarati ćemo o temama dominacije i opresije, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga, promjeni sistema koju želimo kroz ekonomsku, društvenu i prije svega klimatsku pravdu te konzumerizmu i otpadu, a i načinima kako se aktivno uključiti u svoju zajednicu. Svakako možete očekivati puno rada u grupama i zajedničkih diskusija u cilju lakšeg osvješćivanja sadržaja učenja.

Kamp se održava u Regionalnom edukativnom centru za održivu energiju „Solarna akademija“ na prekrasnom otoku Šolti, a nalazi u bivšem vojnom objektu koji smo preuredili tako da služi kao primjer da su održivi načini života itekako mogući te nimalo neudobni. Smještaj je na razini planinarskog doma, a prehrana vegetarijanska.

Stoga, ako volite boravak u prirodi, ako ste željni_e naučiti nešto novo i drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni_e i otvoreni_e prema različitim mišljenjima, pridružite nam se.

Molimo Vas da popunite ovu PRIJAVNICU do 18.06.2017.

Sudionike_ce odabrat ćemo na temelju kvalitete prijave, sa završnim datumom 26.06.2017. Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 16.-21.07.2017. u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije (troškovi puta će biti refundirani nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata). Radni jezik ljetnog kampa je hrvatski, ali je znanje engleskog poželjno.

Više informacija možete pronaći OVDJE.