Hrvatska, Nekategorizirano

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Ove godine naglasak stavljamo na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želimo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom – ističu u priopćenju.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju.

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do petka, 12. svibnja 2023. godine. Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju. Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizacijama prepuštamo osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje, dodaju organizatori.

Manifestacija Hrvatska volontira sufinancira Europski socijalni fond u okviru projekta “Radius V”.