Aktualno, Nekategorizirano

[MIGRENT] – o migrantskom (socijalnom) poduzetništvu

migrent_crNa promociji će Bashkim Fazliu (Okus doma) i Prince Wale Soniyiki (Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj, African Cuisine) predstaviti primjere migrantskog poduzetništva i migrantskog socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj, dok će Tina Lee Odinsky-Zec (Zagrebačka škola ekonomije i managementa) i Hermes Arriaga Sierra (Impact Hub Zagreb) govoriti o prilikama i izazovima migrantskih (socijalnih) poduzetnika u Hrvatskoj. Razgovor će moderirati Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije. Nakon razgovora i pitanja iz publike, druženje ćemo nastaviti uz catering Okusa doma.

Publikacija je nastala nakon konferencije [MIGRENT] koja je održana u Zagrebu u travnju 2017. te je prva konferencija o migrantskom poduzetništvu i migrantskom socijalnom poduzetništvu u Hrvatskoj i jedna od rijetkih takvih u Europi. Konferencija se bavila migrantskim (socijalnim) poduzetništvom kao alatom socio-ekonomske emancipacije migranata i izbjeglica u zemljama u koje su došli.

– Konferencija je bila tek uvod u bavljenje ovom temom. Kako bismo proširili znanje o temi i iskustva sudionika konferencije, TV Student je pripremila kratak film o konferenciji, dok se u Booksi okupljamo kako bismo predstavili publikaciju o migrantskom poduzetništvu koja će zaokružiti ovaj prvi ciklus i, nadamo se, potaknuti raspravu i daljnji interes za ovu temu – ističu u CMS-u.