Hrvatska, Nekategorizirano

Nakon ‘Škole na Trećem’, Treći program HTV-a otvara vrata i kulturnoj sceni Hrvatske

Na inicijativu Ministarstva kulture, Hrvatska radiotelevizija kao javni servis će u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom, a u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom ove novonastale situacije s koronavirusom, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a (HRT-HTV3).

„Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja i našeg zajedničkog javno-obrazovnog programa „Škola na Trećem“, HRT je odlučio otvoriti svoj Treći program HTV-a i kulturnoj sceni Hrvatske, kako bi se dio njihovog programa, a koji ovih dana također doživljava brojne odgode, ipak realizirao – u vidu dodatnih i prigodnih emisija na HTV-3“, rekao je tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

„Treći program HTV-a će nastojati odgovorno i kreativno odgovoriti na novonastalu situaciju, kako kulturni život u Hrvatskoj ne bi potpuno stao te kako bismo zadovoljili bar taj minimum potreba hrvatskih građana za informacijama i kulturnim programom u nas. Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima, i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici“, rekla nam je urednica Trećeg programa HTV-a Vlatka Kolarović.

Ministarstvo kulture priprema niz mjera prilagođenih pojedinim područjima kulture i umjetnosti s ciljem ublažavanja financijskih posljedica odgode kulturnih događanja. U dogovoru s HRT-om sudjelovat ćemo u pripremi programa i osiguranju sredstava, poručuje ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. (hina)