Hrvatska, Nekategorizirano

Ministarstvo kulture objavilo Poziv “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”

 foto HINA / Zvonimir KUHTIĆ /zk
foto HINA / Zvonimir KUHTIĆ /zk

– Ministarstvo kulture objavilo je u četvrtak 30. studenog Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”, u sklopu kojega će biti dodijeljeno ukupno 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje aktivnosti jačanja suradnje među dionicima civilnog društva i javnog sektora u području kulture.

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Pozivom će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta relevantnih dionika u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetnička organizacija, udruga i savez udruga koji djeluje u području kulture i umjetnosti), jedinice lokalne samouprave čiji je broj stanovnika manji od 10 tisuća, i javne ustanove u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50 milijuna kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na poveznicama: www.esf.hr , www.strukturnifondovi.hr

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 28. veljače 2018.