Hrvatska, Nekategorizirano

Druga informativna radionica u povodu objavljenog poziva Kultura u centru održana u Zagrebu

IMG_4788Druga informativna radionica za potencijalne prijavitelje u povodu otvorenog poziva “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”, koji je usmjeren na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora, nakon radionice u Splitu, održana je danas i u Zagrebu pred 200-ak zainteresiranih mogućih prijavitelja.

Na radionici su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić te Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za programe Europske unije.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl iznio je temeljne informacije o pozivu te dodao da je riječ o dosad financijski najizdašnijem pozivu za koji je osigurano 50 milijuna kuna, od kojih će 85 posto biti osigurano iz europskih, a 15 posto iz nacionalnih izvora.

“Ovim Pozivom financirat će se aktivnosti jačanja kapaciteta ciljanih skupina u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi”, poručio je državni tajnik.

Upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić kazala je kako je natječaj “Kultura u centru” jedan od najvećih poziva namijenjenih udrugama u kulturi, te istaknula kako je unutar Europskoga socijalnog fonda to već treći poziv koji je objavilo Ministarstvo kulture, a koji uključuje organizacije civilnoga društva kao potencijalne prijavitelje, a Nacionalnu zakladu kao provedbeno tijelo razine dva, te iskazala zadovoljstvo jer Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva već duže vrijeme podržava i financira slične modele sudioničkog upravljanja i suradnje javnog i civilnog sektora.

Informativnu radionicu s mogućim prijaviteljima kao prigodu da svi zainteresirani prijavitelji postave pitanja i dobiju detaljnije obavijestiti o ciljevima i kriterijima natječaja te procedurama za prijavu i ocjenjivanje projekata vodila je Anastazija Magaš-Mesić, načelnica Sektora za projekte i programe Europske unije uz doprinos kolegica i kolega iz Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, zbog velikog interesa prijavitelja, organiziraju dodatnu informativnu radionicu za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ u Zagrebu, hotel International, 19. siječnja 2018. godine.