Hrvatska, Nekategorizirano

Početna konferencija EU projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani

50399577_2673414546017191_537069481222995968_oPočetna konferencija EU projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani održat će se u utorak, 22. siječnja 2019., u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Zagreb.

Pučko otvoreno učilište Zagreb (nositelj projekta), projekt provodi u partnerstvu sa Udrugom za kulturu, umjetnost I turizam osoba oštećena sluha “Svijet tišine”, Udrugom za poticanje umjetničke svijesti u društvu “Slama”, Pučkim otvorenim učilištem Labin, Udrugom za mlade Alfa Albona, Centrom za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna Vrata, i Udrugom Festival mediteranskog filma Split.

Svrha projekta je razvoj civilno-javnog partnerstva u provođenju inkluzivne misije lokalnih kulturnih organizacija koristeći modele sudioničkog upravljanja. Povezivanjem javnih ustanova, udruga i kreativnih pojedinaca stvorit će se platforma koja omogućuje održivu participaciju osoba u nepovoljnom položaju u organiziranju, stvaranju i konzumiranju kulturnih programa.

Projekt se provodi na području Zagreba, Splita, Labina i općine Brestovac kroz aktivnosti jačanja kapaciteta u području sudioničkog upravljanja, programiranja, financiranja i planiranja u kulturi pripadnika partnerskih organizacija i zaposlenika, članova i aktivista drugih lokalnih OCD-ova, javnih ustanova u kulturi i JLRS-a te provedba 9 kulturnih/umjetničkih programa i projekata na navedenim lokacijama na kojima će se doprinijeti stvaranju civilno-javnih partnerstava, podizanju javne svijesti o važnosti sudioničkog upravljanja u kulturi, te inkluzivno-obrazovnom djelovanju.

Konferencija će se održati u utorak, 22. siječnja 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, Mala dvorana, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb, s početkom u 16:00 sati.

Prijave putem poveznice:
https://goo.gl/P5AsLF