Aktualno, Nekategorizirano

Natječaj: Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ traži osobnog asistenta

Asistent-Ilustracija4Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ objavila je natječaj za osobnog/u asistenta/icu u Metkoviću, na području Dubrovačko-neretvanske županije, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova. Ugovor o radu će biti sklopljen do 28. ožujka 2019. s mogućnošću produljenja.

Klaudija Klanjčić, In portal

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz osigurana je u cijelosti.

Razina obrazovanja posloprimca može biti srednja škola od tri ili četiri godine – minimalno SSS, ili završena osnovna škola s potvrdom o završenom tečaju za njegovatelja, dok radno iskustvo nije važno.

U opis posla spada pružanje usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 27. srpnja.

Zainteresirani mogu pisane zamolbe slati na adresu poslodavca: Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’, Metković, Sportska 3, a u slučaju dolaska mole se prethodno najaviti na broj mobitela: 020/682-500, Damir Popović.

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković, skraćeno UOSI ‘Prijatelj’, je neprofitna i nevladina udruga koja obavlja socijalno-humanitarne djelatnosti od važnosti za osobe s invaliditetom. Udruga je osnovana 20. lipnja 2003. u Metkoviću, a u veljači 2004. godine postala je članicom Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI). U lipnju 2005. godine na Osnivačkoj skupštini održanoj u Metkoviću postala je i član Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije. Područje djelovanja Udruge su dva grada – Metković i Opuzen, te četiri općine s pripadajućim naseljima – Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje, s ukupno 25.000 stanovnika. Svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s tjelesnim invaliditetom i učlaniti ih u Udrugu, privući pomažuće članove i volontere i na taj način senzibilizirati javnost da kao zajednica počne stvarati bolje životne uvjete za osobe s invaliditetom.