Aktualno, Nekategorizirano

Natječaj za kratki film: Tema seksualnost

natjecaj_cr
Natječaj je dio kampanje ‘Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više’

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje otvorio je natječaj na kojemu poziva mlade da dostave svoje originalne scenarije na temu seksualnosti odgovornog seksualnog ponašanja i reproduktivnih prava. Na temelju najboljeg scenarije bit će snimljen kratki edukativni film u trajanju od oko 2 minute. Natječaj je otvoren do 1. veljače 2017. godine, a namijenjen je prvenstveno srednjoškolcima i srednjoškolkama.

Natječaj je dio kampanje ‘Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više’ koju provodi CESI – Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje,  a cilj je putem društvenih mreža i direktnim akcijama informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje.

U okviru kampanje biti će snimljeno nekoliko kratkih edukativnih filmova, a jedan od njih će biti snimljen prema scenariju koji su napisali sami mladi. Osim snimanja filma prema njihovoj ideji, autori/autorice će dobiti nagrade.

Scenarije je potrebno poslati na e-mail adresu: mojastvarmojizbor@gmail.com.

Također pozivaju mlade da lajkaju Facebook stranicu Moja stvar moj izbor i jave im se sa svojim idejama te postanu njihovi suradnici/suradnice u kampanji.