Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Novi priručnik za rad s mladima: Prevencija rodno uvjetovanog nasilja

mladi_crRadi se o priručniku za obuku stručnjaka i stručnjakinja te svih osoba koje rade s mladima s ciljem kvalitetnije i uspješnije promocija rodne ravnopravnosti i zdravog načina života mladića i djevojaka propitivanjem, analiziranjem i dekonstruiranjem postojećih rodnih normi i stereotipa.

– Cilj je edukacija koje se temelje na metodologiji Priručnika Y izgradnja rodno ravnopravnih stavova mladića i djevojaka, poticanja nenasilja te stjecanja važnih životnih vještina u periodu njihova prelaska u doba rane zrelosti – kažu na stranicama udruge Status:M.

– Koristeći rodnu perspektivu, fokusirajući se na maskulinitet(e) i feminitet(e), nastojimo dekonstruirati neke od izazova s kojima se mladići i djevojke suočavaju tijekom adolescencije. Ovaj priručnik nastoji izgraditi vještine potrebne mladićima i djevojkama za razvijanje zdravih odnosa utemeljenih na rodnoj ravnopravnosti, shvaćanje svog fizičkog, seksualnog i emocionalnog razvoja te rješavanje svih oblika nasilja u svakodnevnom životu – stoji u opisu priručnika.

Priručnik možete preuzeti OVDJE.