EHO, Nekategorizirano

Novi proizvodi Ijuju branda Zadruge Miva art

Zadruga Miva art (Misija za Istinske Vrijednosti i Afirmaciju) je socijalna zadruga koja ima cilj kroz socijalno poduzetništvo osigurati održivost udruge i povećati zapošljivost osoba s poteškoćama te im pomoći pri njihovom ulasku na tržište rada kroz razvoj i provođenje aktivnih mjera za zapošljavanje na regionalnoj razini. Kako bi što uspješnije proveli u djelo ideju o zapošljavanju osoba s invaliditetom, djelatnici Udruge Zvono su osnovali socijalnu zadrugu Miva art. Cilj zadruge je osigurati osobama iz ranjivih skupina društva ravnopravnu poziciju na tržištu rada.

Zadruga u svojoj ponudi ima znanja, vještine i usluge iz: vrtlarenja, tkanja, keramike, šivanje, dizajna te turističku ponudu. Svi proizvodi napravljeni su isključivo od prirodnih materijala (vune, drveta, špage, tkanine…) u čijoj izradi aktivno sudjeluju članovi Udruge Zvono.

Članovi Udruge Zvono sudjelovali su na drugoj međunarodnoj radionici inkluzivnog dizajna Extra Ordinary Design, održanoj u Osijeku 2012. godine, gdje je nastao je Ijuju! brand. Dizajneri i članovi Udruge Zvono na radionici su pripremili plodno tlo za nastanak Ijuju! linije proizvoda. Extra Ordinary Design, projekt u sklopu kojeg se održala radionica, dobio je nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva za najbolji koncept u profesionalnoj kategoriji.

Potkraj godine na društvenim mrežama predstavili su svoje proizvode koji su dio društveno poduzetničke inicijative za koju su im odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. Naime, od početka listopada prošle godine započela je provedba 30-mjesečnog projekta “Made in Miva art” ukupne vrijednosti  1.970,424,91 kuna.

Neki od proizvoda iz Ijuju! linije:

Sapuni Zadruge Miva art
Ijuju! grlilica je igračka tješilica koja svojim posebnim dizajnom s dugačkim rukama pruža djeci utjehu u trenutcima kada mama nije u blizini
jastuci u obliku široke i uske kuće dio su Ijuju! kolekcije i odlično pristaju uz Ijuju! grlilicu

Više informacija o Ijuju! brandu možete pronaći na Instagram i Facebook Ijuju! profilu.