Hrvatska, Nekategorizirano

Socijalna zadruga Miva art krenula s novim projektom razvoja društvenog poduzetništva

Socijalna zadruga Miva art započela je s provedbom projekta “Made in Miva art”. Projekt “Made in Miva art” odobren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Ukupna vrijednost projekta je 1.970,424,91 kuna. Trajanje projekta je 30 mjeseci.

Cilj projekta Made in Miva art je zapošljavanje osoba s invaliditetom uz podršku i uz prilagodbu procesa rada, koje će rezultirati povećanjem kapaciteta društvenog poduzetništva koje će potom generirati smanjenje nezaposlenosti i socijalnu isključenost. Društveno poduzetništvo je inovativan i kreativan poduzetnički model rješavanja ekonomskih, društvenih i ekoloških pitanja koji potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj.

Socijalnu zadrugu „MIVA ART“ (Misija za Istinske Vrijednosti i Afirmaciju) iz Belišća osnovali su članovi udruge ZVONO s ciljem promocije i razvoja društvenog poduzetništva. Zadruga od samog osnutka radi kao društvena i kroz svoju djelatnost pokušava osigurati održivost udruge i povećati zapošljivost osoba s poteškoćama i pomoći im pri njihovom ulasku na tržište rada kroz razvoj i provođenje aktivnih mjera za zapošljavanje.

Zadruga MIVA ART dobitnica je brojnih nagrada za promicanje i rad u društvenom poduzetništvu:
2006. Nagrada TZ za prijedlog suvenira Grada Osijeka
2006. Treća nagrada za Etno kreaciju Hrvatske u Vinkovcima
2007. Prva nagrada Etno kreaciju Hrvatske u Vinkovcima
2010. Regionalna nagrada, drugo mjesto, Sajam pekmeza
2011. Zelena povelja, nagrada Osječko – baranjske županije2011. Prvo i drugo mjesto na Regionalnom natjecanju – Sajam pekmeza2012. Nominacija za razvoj socijalnog poduzetništva
2012. Prva nagrada za Etno kreaciju Hrvatske u Vinkovcima
2013. Treća nagrada za Etno kreaciju Hrvatske u Vinkovcima

Više o pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko je tijelo razine 2 u provedbi ovog poziva.