EHO, Nekategorizirano

Od obrazovanja do zapošljavanja

romi_crSastanci za razvoj dijaloga organiziraju se s ciljem razmjene iskustava i dobrih praksi, usvajanja novih znanja i planiranja zajedničkih aktivnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Četvrti sastanak za razvoj dijaloga pod nazivom „Od obrazovanja do zapošljavanja“ fokusirat će se na pitanje zapošljavanja mladih Roma, kao i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Razmotrit će se i pitanje osiguravanja povezanosti između obrazovanja i zapošljavanja za mlade Rome.

Teme o kojima će se raspravljati bit će strukovno obrazovanje i osposobljavanje, društveno poduzetništvo, sajmovi poslova, certifikati o stečenim profesionalnim vještinama za mlade Rome koji nisu završili redovno školovanje, mjere za suzbijanje ‘ispadanja’ iz obrazovnog sustava, rani brakovi itd.

Prijave za sudjelovanje na sastanku podnose se putem on-line sustava do 25. kolovoza 2017.

Bit će izabrano dvadeset kandidata, uzimajući u obzir geografski i rodni balans. Prijaviti se mogu stručnjaci, Romi i neromi, koji rade na pitanjima koja se tiču mladih Roma, zapošljavanja mladih, strukovnog obrazovanja, profesionalnog usavršavanja osoba iz marginaliziranih zajednica, mladih izvan sustava obrazovanja i osposobljavanja koji nisu zaposleni (NEET skupina).

Radni jezici sastanka su engleski, francuski i romski. Organizatori osiguravaju smještaj za sudionike, a putni troškovi će biti pokriveni prema pravilniku Vijeća Europe. Dodatne informacije, kao i aplikaciju za prijavu potražite OVDJE.