Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 54 milijuna kuna za 31 projekt temeljem 2. Odluke o financiranju za poziv “Prostori sudjelovanja”

Ured za udruge donio je 2. Odluku o financiranju za ESF Poziv „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” (UP.04.2.1.07.) donio je drugu Odluku o financiranju projekata ukupne vrijednosti 54.139.931,24 kuna.

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava objavljen je 4. prosinca 2018. godine, a u okviru druge Odluke ugovara se 31 projekt. Posredničko tijelo razine 1 u ovom Pozivu za dostavu projektnih prijedloga je Ured za udruge Vlade RH, a Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se namjerava poticati i unaprijediti transparentnost u planiranju korištenja i dodjeli prostora u javnom vlasništvu, dodijeljenim organizacijama civilnoga društva na korištenje. Programi revitalizacije prostora trebaju obuhvaćati programe i projekte od interesa za opće dobro čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice.

Temeljem prve Odluke o financiranju vrijedne više od 54 milijuna kuna ugovoreno je sufinanciranje 31 projekta.

2. Odluka o financiranju