Aktualno, Nekategorizirano

ODRAZ poziva stanovnike Ilice na razgovor o mobilnosti u centru grada

Fotografija: Matej Đuzel
Fotografija: Matej Đuzel

Udruga ODRAZ poziva stanovnike Ilice i sve ostale zainteresirane građane Zagreba da dođu u utorak 17. listopada 2017. u 16 sati u prostor bivšeg javnog kupališta Dijana u dvorištu Ilice 8 i podijele probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja u centru grada.

“Želimo čuti i prenijeti nadležnima u Gradu Zagrebu koji su problemi stanovnika vezani za kretanje centrom, parkiranjem, vožnjom bicikla, javnim prijevozom i sl. Tijekom susreta imat ćete priliku predstavnike Grada Zagreba, ZET-a, Prometne policije i Prometnog redarstva Grada Zagreba pitati o mogućim načinima rješavanja vaših problema. Dođite, pitajte, predlažite, raspravljajte – vaše mišljenje je važno!” – stoji u pozivu udruge.

Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te je dio jesenskog programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, koji se održava od 9. do 18. listopada 2017. u prostoru bivšeg kupališta Dijana u dvorištu Ilice 8. Aktivnosti jesenskog izdanja Projekta ILICA će sa stručnog aspekta otvoriti različite poglede na proces urbane regeneracije u hrvatskim gradovima te o potrebama i vizijama razvoja urbanizma.

ODRAZ je u sklopu spomenutog projekta u razdoblju od travnja 2016. do svibnja 2017. organizirao sedam susreta s građanima u različitim  mjesnim odborima.  Održani susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i Grad Zagreb.

Projekt “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” ima cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Usmjeren je na razgovore s građanima o mobilnosti i potrebnim poboljšanjima u prometu u lokalnoj zajednici. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Koordinator projekta je ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, a provodi ga u partnerstvu s Udrugom “Sindikat biciklista” i Gradom Zagrebom (Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet).

.