Hrvatska, Nekategorizirano

Okrugli stol: Izazovi i rješenja u radu s maloljetnim počiniteljima prekršajnih i kaznenih djela

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizira okrugli stol „Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici – izazovi i rješenja u radu s maloljetnim počiniteljima prekršajnih i kaznenih djela“, koji će se održati 30. travnja 2021. godine, od 9:30 do 13:30 sati on line, putem platforme Zoom, a sudionici se mogu registrirati preko poveznice:
https://zoom.us/j/98309145212?pwd=RVBDTnJSa0tkdFcrSW1mdWMvQkdJdz09
Meeting ID: 983 0914 5212
Passcode: 351020

Okrugli stol provodi se u sklopu projekta „M.O.R.E. mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika“, ukupne vrijednosti 1.037.761,96 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Projekt se provodi u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split, Udrugom Mentor, Zajednicom Pape Ivana XXIII, Centrom za socijalnu skrb Split i Centrom za socijalnu skrb Omiš.

Cilj okruglog stola je prikaz šire slike vezane uz maloljetničku delinkvenciju s posebnim osvrtom na provođenje odgojne mjere Posebne obveze uključivanja u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunalnog/ekološkog značenja. Ovom raspravom želimo naglasiti važnost sustavnog unapređivanja kompetencija i profesionalnih kapaciteta stručnjaka koji se bave ovom problematikom, kao i važnost multidisciplinarne suradnje – navodi se u pozivu.

Okrugli stol je namijenjen socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima i ostalim stručnjacima zainteresiranim za ovu temu.

Svaki sudionik okruglog stola će za sudjelovanje dobiti potvrdu, a isti će biti bodovan od strane Hrvatske psihološke komore i Hrvatske komore socijalnih radnika.