Hrvatska, Nekategorizirano

Oni uljepšavaju naš svijet: Nove etikete suncokretova ulja nacrtala su djeca sa sindromom Down

Ulje-Down1“Raduje nas što je veliki broj naših potrošača u štićenicima Udruge za sindrom Down – Zagreb prepoznao osobe koje svoje pobjede ostvaruju svaki dan”, rekla je Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde.

Piše: Božica Ravlić

Tri crteža djece sa sindromom Down krase etikete limitiranog izdanja Zvijezdinog suncokretovog ulja koje će se na hrvatskom tržištu naći u ožujku. Rezultat je to natječaja ‘Srce suncokreta’ koji je prva hrvatska tvornica ulja tijekom veljače organizirala s Udrugom za sindrom Down – Zagreb.

U natječaju za crteže koji će se naći na novim etiketama ulja sudjelovalo više od 30 djece suncokreta, kako još zovu djecu s Downovim sindromom jer zrače ljubavlju i veseljem. Kako je upravo suncokret biljka iz čijeg srca izrastaju Zvijezdini proizvodi, djeci je pružena prilika da aktivno sudjeluju u stvaranju limitirane edicije.

Zvijezdin stručni žiri, od 50 njihovih radova, odabrao je tri crteža za koje su građani mogli glasovati i tako odlučiti koji će od njih postati etiketa suncokretova ulja. Osluškujući riječ potrošača koji su se akciji odazvali u zaista velikom broju, u Zvijezdi su odlučili nagraditi sva tri crteža i pretvoriti ih u etikete.

Ulje-Down2

Oko 500 tisuća boca suncokretova ulja s crtežima pobjednica – Lorene Hornjak, Anamarije Babić i Lucije Ivić naći će se u prodaji od ožujka. Bocu s prvom etiketom, koju je nacrtala Lorena, već sada možete potražitina na policama trgovina, dok će se etiketa s drugim pobjedničkim crtežom u prodaji naći u travnju, a ona s trećim crtežom u svibnju.

“Raduje nas što je veliki broj naših potrošača u štićenicima Udruge za sindrom Down – Zagreb prepoznao osobe koje svoje pobjede ostvaruju svaki dan. To nas je potaknulo da malo promijenimo pravila natječaja i nagradimo sve troje finalista”, izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga Zvijezde koja je djecu nagradila i trima tabletima koji im olakšavaju učenje.

Izložba radova mališana koji su sudjelovali u Zvijezdinom natječaju održat će se u sklopu Vanninog koncerta povodom Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog 21. ožujka s početkom u 19.30 sati u sklopu akcije ‘Uljepšajmo njihov svijet’. Koncert organizira Udruga u suradnji s Rotary klubom Zagreb Gradec, Adria Medijom Zagreb i magazinom Story.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će s mališanima raditi od prvih dana njihovih života.

Preuzeto sa portala: In portal