Aktivizam, Nekategorizirano

Ostavi dobar trag: još tri dana za prijave neprofitnim organizacijama na program podrške za fundraising

Organizatori još jednom pozivaju neprofitne organizacije da iskoriste priliku za besplatnim učenjem, podrškom pri kreiranju plana za svoju fundraising kampanju te mogućnošću pobjede i osvajanja stručne podrške u vrijednosti 8.000 eura.

Četiri dana prije isteka roka četrnaest neprofitnih organizacija već se prijavilo na program „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising. Program u koji se bira 11 organizacija pokrenuli su Erste banka, ACT grupa i Panda komunikacije uz financijsku podršku ERSTE zaklade.

„Možda se upravo među onima koji se prijave zadnjih dana krije budući pobjednik programa, koji će dobiti dodatnu stručnu podršku vrijednu 8.000 eura za provedbu svoje kampanje“, izjavio je Milan Koštro, direktor Panda komunikacija, tvrtke zadužene za podršku pobjedniku programa u provedbi fundraising kampanje.

Cilj programa je pomoći organizacijama da fundraisingom dođu do financijske stabilnosti, kako bi mogli pružati usluge za koje u javnim izvorima i projektima ne mogu namaknuti sredstva.
„Svi imamo značajno iskustvo u radu s neprofitnim organizacijama te smo skrojili program koji odgovara njihovim stvarnim potrebama. Posebno smo pazili da ih vremenski ne preopteretimo, a dio aktivnosti odvijat će se online“, istaknuo je direktor ACT grupe Teo Petričević.

Kroz edukaciju i mentorstvo, u programu „Ostavi dobar trag“ provodit će se analize financijskog zdravlja OCD-ova, izrađivat će se fundraising strategije za njihove projekte te će se pripremati fundraising kampanje. Kroz ta prva tri mjeseca program edukacijske, mentorske i komunikacijske podrške za fundraising provodit će se po par dana mjesečno.

Intenzivni dio programa rezerviran je za zadnji mjesec, kroz dodatnu individualnu mentorsku i komunikacijsku podršku neprofitnoj organizaciji s najbolje razvijenom fundraising kampanjom.
„Većina neprofitnih organizacija već ima značajne resurse kojima može poboljšati svoju poziciju, no ostaje pitanje kako. Iskoristite ovu priliku za rad na tome s vrhunskim stručnjacima“, izjavila je Tina Sirotić, voditeljica Službe za društveno odgovorno bankarstvo Erste banke.

Prijave za program otvorene su do 25. studenoga 2022. godine u 13 sati, a više informacija o programu i prijavni obrazac dostupni su na https://act-grupa.hr/ostavi-dobar-trag/.