Aktualno, Nekategorizirano

Otvoren natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0

Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Ovogodišnjom temom natječaja i festivala, “Iscenirana autentičnost”, preispitujemo odnos stvarnog i legitimnog, u odnosnu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno.

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Hrvoje Hiršl (umjetnik, istraživač i dizajner) i Anja Maleć (prošlogodišnja pobjednica) odabrat će 5 finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli u sklopu festivala Media Mediterranea 23 te u galeriji Ekscenter u Novoj Gorici.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2018. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Više o natječaju pročitajte na stranici udruge Metamedij.