Aktualno, Nekategorizirano

Panel: Zajedno za zeleni oporavak i razvoj

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Greenpeace u Hrvatskoj, Zelena akcija i Zelena energetska zadruga (ZEZ) u četvrtak 29. listopada s početkom u 10 sati organiziraju panel pod nazivom ‘Zajedno za zeleni oporavak i razvoj’.

Na panelu ćemo zagovarati zeleni oporavak od krize, razgovarat ćemo o programiranju sredstava EU za tranziciju u niskougljično gospodarstvo, osvrnut ćemo se na strateške dokumente Republike Hrvatske te procedure i investiranje u energetsku tranziciju. Potkrijepit ćemo sve primjerima iz prakse, navodi se u najavi.

Uvodničar u razgovor je posebni savjetnik Predsjednika Republike za energiju i klimu dr. sc. Julije Domac, a Zahtjev za hrvatski zeleni oporavak u ime organizatora predstavit će predsjednik Zelene akcije Luka Tomac.
Panelisti su pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU mr. sc. Ana Odak, direktorica tvrtke Avelant d.o.o. Ariana Vela, zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, redoviti profesor na FER-u i voditelj dislociranog studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora dr. sc. Marko Delimar, predstavnik energetskih agencija (tbc) te izvršna direktorica DOOR-a mr. sc. Slavica Robić, a razgovor će moderirati Dunja Mazzocco Drvar.

Panel će se održati uz poštivanje preporuka Stožera civilne zaštite uz najviše 50 sudionika.
Prema tome, poziv je prvenstveno namijenjen stručnoj javnosti i medijima, ali i svim zainteresiranim građanima i građankama. Molimo Vas da se unaprijed registrirate na poveznici, zaključuje se u pozivu.

PRIJAVA: https://forms.gle/HeU3k6y7RwCah3mv6.

Facebook događaj