EHO, Nekategorizirano

Podcast Virtograd pomaže i roditeljima i stručnjacima koji rade s talentiranom djecom

Udruga Put do uspjeha u sklopu projekta “Društveno poduzetništvo -Put do uspjeha” oblikovala je niz edukacija programa Virtograd za roditelje i stručnjake koji rade s djecom.

Virtograd je program koji pomaže djeci da upoznaju sebe, otkriju talente i izgrade vrline potrebne za uspjeh. Namijenjen je djeci, roditeljima, stručnim suradnicima i pojedincima koji se u profesionalnom radu bave djecom, a koji žele inovativnim pristupom, proizvodima, alatima i igrama oplemeniti i obogatiti svoj rad.

Cilj je Programa “Virtograd” osvještavanje talenata kod djece te učenje preuzimanja aktivne uloge sukladno vlastitim interesima i talentima. Uspješnim uspostavljanjem poduzetništva i edukacijom zaposlenih oblikovani “Virtograd” će se plasirati na tržište kako bi osigurali potrebna sredstva za nastavak uvođenja istog programa u odgojno-obrazovne ustanove u svrhu umanjenja rizika od socijalne isključenosti i siromaštva kod djece.

Cilj projekta je uspostaviti poslovanje društvenog poduzeća udruge Put do uspjeha, osposobiti dva zaposlenika udruge u svrhu nastavka uspješnog poslovanja društvenog poduzeća udruge prema društveno-poduzetničkim principima, informirati javnost i umrežiti dionike u svrhu pozicioniranja društvenih poduzeća kao nositelja pozitivnih društvenih promjena.

Projekt Društveno poduzetništvo – Put do uspjeha sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost projekta je 1.192.860,01 kuna.