Aktivizam, Nekategorizirano

U Suhopolju održana 2. Virto konferencija

U Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju 12. svibnja 2023. održana je 2. Virto konferencija – Gradimo društvo zajedno, u sklopu projekta “Društveno poduzetništvo – Put do uspjeha”, u organizaciji udruge Put do uspjeha iz Zagreba te kulturne udruga KReativa, EDukativa, Aktiva – KREDA iz Suhopolja.

Kako je od talenata jedne mame i ideje za razvoj potencijala njene djece nastao ozbiljan program za otkrivanje i razvoj talenata kod djece – Virtograd te nadalje ozbiljan društveno poduzetnički projekt, dio je to priče o uspjehu koju smo podijelili i na konferenciji.

Glavna tema konferencije bio je program Virtograd koji za cilj ima pomoći djeci da odrastaju u osnažene pojedince koji su svjesni sebe, vlastitih potencijala i snaga te su tako spremni pomoći izgradnji obitelji, zajednice i društva u kojem žive.

Gradimo društvo zajedno je inicijativa kojom želimo povezati razne dionike društva, civilni sektor, tvrtke, poduzetnike, odgojno-obrazovne ustanove i druge pojedince, koji prepoznaju važnost ulaganja u razvoj potencijala djece te obrazovanja roditelja i odgojno-obrazovnih stručnjaka kao glavnih nositelja njihove izgradnje te koji žele uložiti svoje resurse, financije, talente i stručnost za taj doprinos.

2. Virto konferencija održana je 12. 5. 2023. u Dvorcu Janković u Suhopolju uz mogućnost online praćenja, tako da je konferenciju ukupno pratilo oko 90 sudionika (30 uživo i 60 online). U sklopu konferencije sudionici su se imali priliku upoznati s programom Virtograd koji već dugi niz godina djeluje u školama i vrtićima diljem Hrvatske, a sada kroz društveno poduzetništvo širi svoje djelovanje kako bi što veći broj djece imao priliku upoznati svoju vrijednost, talente i potencijale.

U panel diskusiji u sklopu konferencije sudjelovali su zanimljivi gosti iz svijeta poduzetništva koji su podijelili svoja razmišljanja na temu snage poduzetništva u zajedničkoj izgradnji boljeg društva. Gosti panelisti bili su Martin Morava, osnivač i CEO tvrtke Devōt, jedne od najbrže rastućih IT kompanija u Europi, zatim Mladenka Majerić, savjetnica za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija koja dugi niz godina podiže uspješne projekte i inicijative te Ivan Gadže, poduzetnik i investitor sa dvadesetogodišnjim menadžerskim iskustvom na vodećim pozicijama unutar velikih kompanija.

Na kraju konferencije sudionici su imali priliku sudjelovati i na praktičnoj radionici kako bi naučili kako u svakodnevici mogu prepoznavati talente i potencijale djece te isprobati Virtograd metodologiju. (Izvor: udruga Put do uspjeha)