Aktivizam, Nekategorizirano

Pogon poziva na radionicu o solidarnosti u kolaborativnim i suradničkim projektima

Pogon poziva pojedince i kolektive, institucije i organizacije u kulturi i umjetnosti na radionicu na temu solidarnosti u suradničkim projektima i kolaboracijama, koja će se održati u četvrtak 6. svibnja u 10:30 sati. Prijavite sebe ili kolektiv u kojem djelujete na “The Gamified Workshop Toolkit” i progovorite o izazovima na koje nailazite u suradnji s drugima! – navodi se u priopćenju.

The Gamified Workshop Tool je online radionica na temu solidarnosti u kolaborativnim procesima osmišljena u okviru projekta RESHAPE. Na radionici testirat ćemo prototip “The Gamified Workshop Toolkit“, set karata koji je posebno osmišljen za ljude, projekte i organizacije s različitim kulturološkim i osobnim pozadinama, a koji se nalaze na početku suradnje.

Igra karata omogućuje sudionicima da izraze koje su im vrijednosti važne u okviru određene suradnje, da shvate kako drugi članovi tima razmišljaju i što je sve važno i potrebno kako bi suradnja s drugima bila uspješna i bezbolna. Kroz igru i razgovore sudionici će moći prepoznati i identificirati mehanizme koji učestalo izazivaju tenzije i poteškoće, a koji uglavnom ostaju neprepoznati ili nevidljivi. Igra također daje mogućnost da se članovi timova upoznaju kroz diskusiju o tome koje su im vrijednosti važne prije no što krenu osmišljavati, definirati te konačno provoditi projekte.

Program, četvrtak 6. svibnja 2021.
10:30 h
Pozdrav i riječ dobrodošlice organizatora i Milice Ilić, koordinatorice projekta RESHAPE
Uvodna riječ o “The Gamified Workshop Toolkit“ autorica karata Anikó Rácz, Doreen Toutikian i  Dorote Ogrodzka 
 
10:45 – 12:15 h
Igra za šestero sudionika u posebnim breakout sobama

12:15 – 12:45 h
Povratna informacija i razmjena iskustva

Radionica se odvija na engleskom jeziku.
Registracija je obvezna na OVOM LINKU.

Radionicu su organizirali Flanders Arts Institute (Brisel), Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade  (Zagreb) i Ettijahat – Independent Culture (Libanon).

Prototip “The Gamified Workshop Toolkit“ su razvile Anikó Rácz, Doreen Toutikian i Dorota Ogrodzka u okviru projekta RESHAPE – REflect, SHAre, Practice, Experiment.

Više informacija o prototipu možete pročitati OVDJE.

RESHAPE je otvoren i uključiv eksperimentalni proces tijekom kojeg su akteri iz polja umjetnosti i kulture s područja Euro-Mediterana unapređivali svoje inovativne prakse na dobrobit šire umjetničke i kulturne zajednice te transformacije cjelokupnog umjetničkog ekosistema.
https://reshape.network
Projekt RESHAPE sufinanciran je sredstvima Europske Unije kroz program Kreativna Europa te sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.