Aktivizam, Nekategorizirano

Pogonator – poziv za dodjelu besplatnih termina za kazališne i plesne produkcije i umjetnička istraživanja u 2019. godini

tn_article_head_1507322012-placeholder7Sukladno Uvjetima korištenja i rezervacije termina te na temelju zaključaka sjednice Programskog savjeta br. 06-2/2018, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 26. kolovoza 2018. prijave za korištenje besplatnih radno-produkcijskih termina u prostoru Pogona Jedinstvo u 2019. godini.

Što se može prijaviti?

Mogu se prijaviti nove domaće produkcije i umjetnički istraživački projekti, koji se mogu okarakterizirati kao suvremeno progresivno kazalište; suvremeni ples; novi cirkus; eksperimentalni i/ili hibridni izvedbeni projekti.

Koje je razdoblje realizacije?

Nove domaće produkcije realizirat će se u Maloj i Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u sljedećim terminima:
• od 07. siječnja 2019. do 27. siječnja 2019. godine
• od 11. veljače 2019. do 24. veljače 2019. godine
• od 18. ožujka 2019. do 04. travnja 2019. godine

Umjetnički istraživački projekti realizirat će se u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo u sljedećim terminima:
• od 27. svibnja 2019. do 16. lipnja 2019. godine
• od 17. lipnja 2019. do 30. lipnja 2019. godine

Ako se više odabranih projekata prijavi za isti termin i prostor, Pogon će u dogovoru s prijaviteljima pokušati naći adekvatno rješenje za oba projekta.

Koliko će se projekata podržati?

Okvirno, planiraju se podržati 2 do 3 nove domaće produkcije s izvedbama te 2 do 3 umjetnička istraživačka projekta, ovisno o interesu i broju potrebnih termina.

Koji su uvjeti?

Predloženi projekti moraju odgovarati zahtjevima ovog poziva te biti u skladu s Uvjetima korištenja i rezervacije termina. Rezultati provedenog projekta moraju biti prikazani javnosti u formatu koji odgovara prirodi i konceptu projekta (javna izvedba predstave, javno predstavljanje i slično). Prijavitelji pristaju da, ako njihovi projekti budu odabrani, Pogon za iste zatraži sufinanciranje putem poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture. U slučaju odobrenja sufinanciranja, prijavitelji mogu očekivati i dodatnu podršku.

Što je uključeno?

Odabrani projekti mogu koristiti prostor i svu tehničku opremu i to najviše 20 besplatnih termina (dana), najviše 6 sati dnevno. Za odabrane projekte bit će osigurana osnovna tehnička podrška. Za odabrane projekte bit će osigurana osnovna podrška promocije putem interneta i drugih redovnih promotivnih alata Pogona. Za odabrane projekte bit će osigurana fotodokumentacija. Organizator programa samostalno organizira prodaju ulaznica i zadržava cjelokupni prihod.

Kako prijaviti projekt?

Projekti se mogu prijaviti isključivo putem formulara ovdje. Ogledni primjerak prijavnice možete preuzeti ovdje.

Krajnji rok za prijavu je 26. kolovoza 2018. godine.

Zbog uvijek mogućih tehničkih poteškoća savjetujemo da ne čekate krajnji rok za prijavu.

Kako će se odabrati projekti?

Programski savjet Pogona će najkasnije 14 dana od roka za podnošenje prijava odabrati projekte. Glavni kriteriji odabira su isti kao i za druge programe koji se odvijaju u Pogonu: kontinuirana ili višekratna suradnja nositelja programa s Pogonom te značaj programa za programski profil Pogona.
Redovna djelatnost Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade

Putem ovog natječaja nije potrebno prijavljivati pojedinačne izvedbe već produciranih predstava, već samo nove produkcije i umjetnička istraživanja. Termini za projekte koje čine samo izvedbe mogu se dobiti redovnim putem. Više informacija ovdje. Rokovi ovog poziva nastoje se uskladiti s rokovima natječaja Ministarstva kulture i Grada Zagreba i mogu se njima prilagođavati.