Aktivizam, Nekategorizirano

Potpisivanje peticije za inicijativu “DA za park, NE za cestu”

park_sredisce“Podržite nas da sačuvamo naš park u Stonskoj ulici u Zagrebu”, pozivaju iz udruge građana Glog. Svojim glasom i vi možete pomoći – birajmo zelenilo umjesto betona te vas pozivamo da potpišete ovu peticiju kako bismo čelnim ljudima grada dali do znanja koliko nam znači očuvati parkić. Peticiju možete potpisati 26. svibnja od 10 do 12 sati kod sata u Stonskoj ulici.

Prema GUP-u umjesto ovog parka planirana je izgradnja glavne gradske ceste sa četiri trake u smjeru Ulice Damira Tomljanovića
Gavrana. Ovakav tip široke i frekventne prometnice u potpunosti će odvojiti Središće na dva dijela, a naš park neće postojati. Naš park u Stonskoj ulici je mala zelena oaza te najljepši i najbolji park našoj djeci i unucima. Više od 20 godina ovo je jedino mjesto za dječju igru u zapadnom dijelu naselja gdje djeca mogu bezbrižno trčati, igrati nogomet i penjati se na drvo. Pitamo se kome je potrebna cesta i gdje će ona voditi?

Svojim glasom i vi možete pomoći – birajmo zelenilo umjesto betona te vas pozivamo da potpišete ovu peticiju kako bismo čelnim ljudima grada dali do znanja koliko nam znači očuvati parkić.

Tražimo da se Stonska ulica ne produžuje na dijelu čestice Zaprudski otok 433/1 sjeverno od Stonske ulice i sukladno tome izmjeni GUP za tu česticu. Želimo da se sjeverni dio neizgrađene
čestice podijeli u zasebnu česticu s namjenom zelene površine (Z1) umjesto glavne gradske ceste te postojeći park prostorno proširi i upotpuni novim sadržajima.

Potpišite peticiju ako želite da se namjena već uređenog zelenog prostora i dječjeg igrališta u produžetku Stonske ulice prenamjeni u zelenu površinu (Z1) i prostorno proširi te i tako sačuva od planiranog probijanja glavne gradske ceste od Stonske ulice do Ulice Damira Tomljanovića Gavrana te da se promjene unesu u GUP Zagreba.

Više o događaju pročitajte ovdje.