Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Poziv na javnu akciju “Moje mjesto u zajednici”

ove subote udruge kreće sa zagovaračkom kampanjom.
Ove subote kreće zagovaračka kampanja “Neka se i moj glas čuje”.

U sklopu kampanje i projekta “Moje mjesto u zajednici” udruga Zora poziva na prvu javnu akciju na Trgu Republike u Čakovcu 30. travnja 2016. u 9 sati.

Nakon što smo proveli istraživanje i saznali što Međimurke i Međimurce najviše muči i što treba popraviti u našoj lokalnoj zajednici, ove subote krećemo s zajedničkom zagovaračkom kampanjom.
Ukratko – imamo spremno puno razglednica u koje će građani na akciji moći upisivati svoje želje, potrebe i prijedloge za poboljšanjem, a koje ćemo mi onda predati nadležnima (općinama, gradovima, Županiji….)

Isto tako, dijelit ćemo i brošuru koja objedinjuje sva mjesta na kojima se građani/ke sa svojim problemima mogu javiti u Međimurskoj županiji, ali i na državnoj razini.

Iako volimo isticati da je Međimurska županija jako uređena, postoje neka područja koja je potrebno unaprijediti, a kako bi svima život ovdje bio bolji i lakši.

Želimo doprinjeti stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni
građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Lokalni suradnici su Međimurska udruga za ranu
intervenciju i LAG Međimurski doli i bregi koji će nam se također pridružiti na javnoj akciji.

Udruga Platforma za Društveni centar, čija je članica udruga Zora, komunicirat će na javnoj akciji potrebu za društvenim prostorima za građane, svrhu i namjenu Društvenog centra Čakovec, a tu
akciju podržava Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Uz događaje povodom Dana Međimurske županije čije se aktivnosti isto tako održavaju ove subote, na trgu će biti sve samo ne dosadno.

Izvor: http://www.udrugazora.hr