Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv na radionicu strateškog planiranja u sklopu projekta ‘Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije’

ilustracija YIHR
ilustracija YIHR

Inicijativa mladih za ljudska prava, Kuća ljudskih prava Zagreb i Europska antirasistička mreža pozivaju predstavnike civilnog društva u Rijeci, Sisku, Varaždinu, Samoboru, Kninu i Kaštelima na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici strateškog planiranja. Cilj radionice je priprema za izradu lokalnih strategija za suzbijanje diskriminacije na lokalnoj razini.

Kako bi se prijavili za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje. Troškovi putovanja, hotelskog smještaja i hrane za sudionike pokriveni su od strane organizatora.

Radionica će obuhvatiti pregled antidiskriminacijskih mjera, pregled hrvatskih i europskih dobrih praksi suzbijanja diskriminacije u općinama i gradovima te individualni rad sa predstavnicima gradske uprave i organizacijama civilnog društva.

Radionica se provodi u sklopu projekta ‘Mreža gradova i civilnog društva za suzbijanje rasizma i diskriminacije’. Cilj ovoga projekta je unaprjeđenje mehanizama zaštite od diskriminacije i rasizma na lokalnoj razini kroz suradnju organizacija civilnog društva i gradskih uprava te razvoj strategija za promociju tolerancije i uključivosti. Projekt nastoji potaknuti međusektorsku suradnju u Republici Hrvatskoj te pružiti gradovima i organizacijama civilnog društva informacije i uvide u modele te pristupe i standarde za suzbijanje diskriminacije i rasizma (principi UNESCO-a, Vijeća Europe i dr.).

Radionica strateškog planiranja održat će se od  4. i 5. lipnja 2018. godine u Zagrebu.
Svoje prijave možete poslati najkasnije do 10. svibnja 2018. godine.

Za dodatne informacija možete se obratiti putem e-maila na croatia@yihr.org.