Aktivizam, Nekategorizirano

Poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji

U suradnji programa Inquiry Inc.[2020] i projekta hacklab01 – otvoren je poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji namijenjenoj organizacijama, kolektivima, nezavisnim kustosi/ca/ma, umjetnicima/cama koji/e svoje kulturne projekte, umjetničke web arhive i/ili digitalne umjetnine žele predstaviti u decentraliziranom postavu kontinuirane skupne izložbe #pivilion_dot_net.

Cilj Pivilion projekta u 2020. godini jest podržati produkciju niza mrežnih izložbi, a koje će kritički i praktično nastaviti graditi hrvatsku darknet mrežu autonomnih arhiva i umjetničkih repozitorija digital(izira)ne umjetnosti.

Odazivi za sudjelovanje u projektu bit će zaprimani kontinuirano, do kraja 2020. godine i/ili do isteka projektnih sredstava.

U okviru projekta a po evaluaciji i prihvatu aplikacije – organizatori osiguravaju (A) simbolične honorare (1000HRK bruto2) autori/ca/ma koji/e sami/e kreiraju nova djela u obliku web stranice, uz osnovnu tehničku i savjetodavnu podršku organizatora *ili* (B) besplatnu produkciju i distribuciju autorske galerije s predpostojećim djelima aplikanta/ice, a na mrežnoj opremi organizatora.

U svrhu uspješne aplikacije potrebno je na e-mail hello@formatc.hr dostaviti osnovne informacije o predlagači/ca/ma (biografiju, životopis) i kratak opis (narativ i vizuale) projekta koji bi bio postavljen na Pivilion sustavu.

Cjelovita aktualna #pivilion_dot_net izložba postavljena je na darknet platformi za digitalnu umjetnost na Tor mreži, i moguće ju je sagledati pomoću Tor preglednika, putem poveznice: pivilionumi6b3kg.onion/pavilion.

#pivilion_dot_net produkcija je Format C i AKC, u 2020. podržana financijskim sredstvima Zaklade “Kultura Nova”, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba. Pivilion projekt podržan je resursima Akademie Schloss Solitude, u okviru rezidencijalnog programa 2018., a u 2019. dio je decentraliziranog bijenala digitalne umjetnosti – The Wrong te izložbenog programa zgrade Scheier.

Detaljnije:
https://formatc.hr/pivilion-2020-oc/
https://www.facebook.com/events/559828291631638/