Aktualno, Nekategorizirano

Poziv za filmski i popratni program 11. Vox Feminae Festivala

vox_crProstor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za glavni i filmski program 11. Vox Feminae Festivala.

Jedanaesti po redu Vox Feminae Festival će se održat će se krajem listopada u Zagrebu (25. – 29.10.2017.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

Natječaj je otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, …) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge i društvo općenito.

Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše dva rada samostalno, te dva u suradnji ili kolektivu. Na natječaj se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske, regije i EU.

Preferiraju se radovi nastali od 2016.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Odabrat će se minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2017. a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.

Više informacija o festivalu i prijavama možete pronaći OVDJE.