Aktivizam, Nekategorizirano

Predavanje i radionica: Uputnica za volontiranje: Zašto, kako i kome?

foto: rojcnet

U sklopu 12. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, Volonterski centar Istra održat će interaktivno predavanje i radionicu namijenjenu građanima i građankama, pod nazivom “Uputnica za volontiranje: Zašto, kako i kome?” Pozvani su građani i građanke svih dobnih skupina, bez obzira na prethodno volontersko iskustvo.

Možete li zamisliti da liječnici/ce na uobičajenoj kontroli ili pregledu, kao što uobičajeno rade za tjelesnu aktivnost i pravilnu prehranu, daju preporuku za uključivanje u volonterske aktivnosti? Treba li nam svima dnevna doza volonterskog rada? Zajedno ćemo promišljati o tome koje su to dobrobiti volontiranja, posebno za pojedinca koji volontira, odnosno volontera/ volonterku, s naglaskom na psihološke dobrobiti. Kada se priča o volonterstvu općenito, često se naglasak stavlja na dobrobiti koje volontiranje ima za korisnike/ce volonterskih usluga, organizaciju te zajednicu u cjelini, stoga ćemo ovom prilikom istaknuti sve prednosti, ali i moguće izazove volontiranja za pojedinca koji se uključuje u volontersko iskustvo.

Događaj će voditi predstavnice Volonterskog centra Istra: Tihana Fontana, mag. psych., te Aleksandra Lera, mag. soc. pol.

Za više informacija, molimo da se obratite Tihani Fontana na e-mail: tihana@vci.hr

Preuzeto sa stranice rojcnet.pula