Aktualno, Nekategorizirano

Okrugli stol: Problem nestalih osoba – najznačajnije humanitarno pitanje

documenta-logoDocumenta Centar za suočavanje s prošlošću, sutra, u utorak 13. veljače 2018., s početkom u 11:00 h (do 13:00 sati) u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c, Zagreb, organizira Okrugli stol pod nazivom Problem nestalih osoba – najznačajnije humanitarno pitanje, na kojem ćemo prezentirati preliminarne rezultate analize stanja u rješavanju problematike nestalih osoba u regiji.

Na okruglom stolu uz predstavnike organizacija za zaštitu ljudskih prava i obitelji nestalih, sudjelovat će i predstavnici Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja, kao i službe za ratne zločine MUP-a RH-a.

Documenta ‑ Centar za suočavanje s prošlošću, niz godina radi na istraživanju ljudskih gubitaka tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj te u sklopu tih aktivnosti nastoji dati svoj doprinos i unaprjeđenju procesa rješavanja problematike osoba nestalih u ratu.

U suradnji s nekoliko partnerskih organizacija; Fondom za humanitarno pravo, Beograd, Fondom za humanitarno pravo, Priština i Centrom za mlade KVART, Prijedor radimo na analizi stanja po pitanju nestalih i zatočenih osoba u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji te nam je namjera u javnosti intenzivirati razgovor o problemu zatočenih i nestalih. (Izvor: Documenta)