Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga LET poziva na okrugli stol: Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela

Udruga LET u srijedu 17. lipnja 2020. u 12 sati u Centru za socijalnu skrb u Osijeku održat će okrugli stol pod nazivom Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta Novi početak koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sudionici: Iva Jovović (Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET), Katarina Radat (Društvo za socijalnu podršku), Ružica Korov, Kristina Baić Mak, Sanja Stanković (Centar za socijalnu skrb Osijek), Marija Kosović Tubić (Probacijski ured Osijek), Iva Bistrović (Dom za odgoj djece i mladeži Osijek).

Moderatorica: Katarina Radat

Cilj je okruglog stola sa stručnog aspekta doprinijeti učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji osoba u zajednicu nakon izvršenja zatvorske kazne. Sudionici će, između ostalog, predstaviti i Mapu socijalnih usluga, jedinstveni adresar namijenjen bivšim počiniteljima kaznenih djela.

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET u partnerstvu s Društvom za socijalnu podršku provodi projekt Novi početak koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Cilj projekta je stvaranje uvjeta za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu, što planiramo postići jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, njihovim umrežavanjem i povezivanjem s dionicima iz lokalne zajednice od nadležnih institucija do predstavnika županija i jedinica lokalne uprave.