Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga LET objavila brošuru za bivše zatvorenike „Upoznaj svoja prava!”

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET objavila je brošuru „Upoznaj svoja prava!” u sklopu projekta “Novi život” koji ima za cilj počiniteljima kaznenih djela olakšati povratak u društvenu zajednicu nakon izvršenja zatvorske kazne.

Korisnici u brošuri mogu pronaći informacije o tome gdje i kako pronaći besplatnu pravnu pomoć nakon izvršavanja zatvorske kazne, kao i upute za sređivanje potrebne papirologije nakon izlaska iz zatvora. Uz to, u brošuri su navedene socijalne usluge na koje bivši zatvorenici imaju pravo kao i svaki drugi građanin Republike Hrvatske.

Brošura, objavljena u partnerstvu s Društvom za socijalnu podršku, dijelit će se po zatvorima i centrima za socijalnu skrb, a dostupne su i online na stranicama Udruge LET.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu”. (Hina)