Aktualno, Nekategorizirano

Predavanje u Križevcima: Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća

Predavanje za javnost pod nazivom Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća održat će se, u organizaciji Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG), u četvrtak, 10. ožujka 2022. u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci (Ulica Franje Tuđmana 20, Križevci) s početkom u 11 sati.

Fokus predavanja bit će na aktualnim temama iz svijeta društvenog poduzetništva, poput važnosti mjerenja društvenog utjecaja i edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, odnosno nefinancijskog izvještavanja kroz mjerenje društvenog utjecaja kao najjednostavnijeg načina za transparetno informiranje potrošača o društvenom poslovanju. Predavanje će ocrtati kontekst unutar kojeg se razvila svijest o važnosti društveno-poduzetničkog modela te razjasniti terminologiju i status društvenog poduzetništva u Hrvatskoj danas. U okviru nadolazećih zakonskih regulativa o nefinancijskom izvještavanju, ali i općeg cilja povećanja vidljivosti poduzeća koja posluju prema načelima društvene odgovornosti, na predavanju će biti predstavljena metodologija Economy for the Common Good (ECG), sveobuhvatan teorijski i metodološki okvir s međunarodnim priznanjem i praksom te preporukom Europske komisije, kao i proces izrade izvještaja koji osim kvantificiranja društvenog utjecaja donosi i preporuke za daljnje poboljšanje poslovanja i upravljanje rizicima.

Predavanje će održati Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, dok će lokalne primjere dobre prakse predstaviti društveni poduzetnici s područja Križevačko-koprivničke županije, Alemka Lončar, direktorica poduzeća Hedona i Peter Fabjan iz Udruge za ekonomiju zajedništva.

Predavanje se provodi u sklopu projekta eECONOMIJA koji je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda.

……………………………………………………

Projekt eEkonomija koji provodi Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa sufinanciran je kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.