Aktualno, Nekategorizirano

Predavanje u Velikoj Gorici: Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća

Predavanje za javnost pod nazivom “Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća” održat će se, u organizaciji Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) te u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Velike Gorice, u srijedu, 23. ožujka 2022. u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta (Zagrebačka 37, Velika Gorica) s početkom u 13 sati.

Fokus predavanja bit će na aktualnim temama iz svijeta društvenog poduzetništva, poput važnosti mjerenja društvenog utjecaja i edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, odnosno nefinancijskog izvještavanja kroz mjerenje društvenog utjecaja kao najjednostavnijeg nači*+na za transparetno informiranje potrošača o društvenom poslovanju. Predavanje će ocrtati kontekst unutar kojeg se razvila svijest o važnosti društveno-poduzetničkog modela te razjasniti terminologiju i status društvenog poduzetništva u Hrvatskoj danas. U okviru nadolazećih zakonskih regulativa o nefinancijskom izvještavanju, ali i općeg cilja povećanja vidljivosti poduzeća koja posluju prema načelima društvene odgovornosti, na predavanju će biti predstavljena metodologija Economy for the Common Good (ECG), sveobuhvatan teorijski i metodološki okvir s međunarodnim priznanjem i praksom te preporukom Europske komisije, kao i proces izrade izvještaja koji osim kvantificiranja društvenog utjecaja donosi i preporuke za daljnje poboljšanje poslovanja i upravljanje rizicima.

Predavanje će održati Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, dok će lokalni primjer dobre prakse predstaviti društvena poduzetnica s područja Zagrebačke županije, Tatjana Kos, koja će predstaviti udrugu i poduzeće Hrvatski interijeri.

Predavanje se provodi u sklopu projekta eECONOMIJA koji je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda.

……………………………………………………

Projekt eEkonomija koji provodi Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa sufinanciran je kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.