Aktualno, Nekategorizirano

Predstavljanje: novi ‘Nepokoreni grad’: petak, 03.02.2017 u 19:00, Booksa

extra_large_mazKrajem prošle godine izdan je novi, osmi broj časopisa Nepokoreni grad Mreže antifašistkinja Zagreba. Broj problematizira pitanje migracija u kontekstu tzv. izbjegličke krize koja nam je vrlo plastično razotkrila licemjerje i krizu europskih demokratskih vrijednosti te ozbiljno uzdrmala naoko stabilan europski poredak. Autori/ice u broju pišu o tome kako su grass roots organizacije solidarnom podrškom izbjeglicama reagirale na cinizam europskih i nacionalnih institucija, pitaju se imaju li uopće izbjeglice prava, koja su to prava i kako se za njih boriti i što za Europu, a što za migrante znači migrantski rad.

O tim i mnogim drugim temama urednice će na predstavljanju razgovarati sa Sarom Kekuš, aktivisticom Inicijative za podršku izbjeglicama ‘Dobrodošli’ i Asjom Korbar, volonterkom u organizaciji Are You Syrious? koje se za prava izbjeglica bore kroz direktan terenski rad, ali i zagovaranjem na institucionalnoj razini te s Branimirom Šloserom i Dženanom Kalamujić, aktivistima Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Uz Nepokoreni grad bit će predstavljen i novi, šesti broj Antifa fanzina, besplatne publikacije koja izlazi tromjesječno u Splitu, a moći će se pogledati i izložba Godina dana Antifa fanzina. Izložba je prikaz odabranih sadržaja iz prvih pet brojeva koje će posjetitelji ovom prilikom moći prelistati.

Dođite i uzmite svoj primjerak novog broja Nepokorenog grada, a bit će dostupni i neki stari brojevi. Kome će koristiti, ovdje je i FB događanje, stoji u najavi na portalu Booksa.