Aktualno, Nekategorizirano

Premijera nove predstave Teatra Tirena ‘U mojoj glavi’

39752002_2032727470110771_3139352189768564736_oPremijera predstave ‘U mojoj glavi’ Teatra Tirena održat će se u subotu, 15. rujna, u 19 sati, u kazalištu Mala scena (Medveščak 2). U svojem već prepoznatljivom stilu, Tirenin tim donosi autorski kazališni projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti i važnosti mentalnog zdravlja.

Kad slomimo ruku, dobijemo upalu pluća ili bilo koju drugu fizičku bolest, idemo liječniku. Ali kad nas boli „negdje unutra“, ne znamo ili ne želimo potražiti pomoć.

“U mojoj glavi” je priča o dvoje tinejdžera, Borni i Vanji. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom. Postaje tjeskoban i dobiva napadaje panike. Vanja trenira odbojku i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je prije veselile i postaje bezvoljna. Nitko, pa ni ona sama, ne prepoznaje ozbiljnost depresije. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći…

Predstava je nastala u suradnji Umjetničkoj inicijativi Boli me, koja promiče svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti.

Režija: Tina Hofman

Dramaturgija: Nina Horvat

Igraju: Andrej Kopčok & Selma Mehić / Marijana Matoković

Glazba: Darko Horvat

Kostimografija: Lucija Smolčec

Scenografija: Ana Rimac & Matea Lemac

Dizajn: Marko Matijašević