Aktualno, Nekategorizirano

Prijavi kratkometražni film na Pitching Forum Vox Feminae Festivala (Rok: 25.10.2022.)

Foto: Vox Feminae

U sklopu 16. Vox Feminae Festivala otvoren je natječaj za prijavu filmskih projekata na drugo izdanje festivalskog Pitching Foruma. Pitching forum posvećen je financijskoj podršci studentskih i amaterskih kratkometražnih filmskih projekata svih rodova i žanrova, a koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti. Prijave se zaprimaju do 25. listopada 2022.!

Pitching Forum će se održati online putem platforme Zoom, 3. studenog 2022. godine, u 19:00 sati.

Sedam izabranih finalistkinja/a predstavit će svoje projekte tijekom kratke prezentacije članovima/cama forumske komisije. Forumska komisija će nakon svih prezentacija donijeti odluku o pobjedničkom projektu koji će osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 5,000.00 kn (664.00 EUR).

Tko se može prijaviti:
Prijaviti se mogu amaterski i studentski kratkometražni filmovi svih žanrova, u različitim fazama razvoja i produkcije, iz zemalja balkanske regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Albanija, Bugarska i Rumunjska) koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti.

Za prijavu je potrebno putem e-maila dostaviti:
• Kratki sinopsis (do 500 znakova)
• Redateljsku koncepciju (do 1500 znakova)
• Plan razvoja projekta (do 1500 znakova)
• Scenarij (ako postoji)
• Životopis autora/ice i popis autorskog tima (do 1500 znakova)
• Ako je projekt u fazi produkcije potrebno je priložiti i vizualne materijale – fotografije, kratke isječke ili trailer (do 4 stranice PDF dokumenta)
• Projekti koji nisu u fazi produkcije moraju dostaviti Moodboard (do 4 stranice PDF dokumenta)

Uoči roka za predaju radova, putem platforme Zoom 16. listopada održat će se online Q&A sesija “Kako oblikovati ideju u natječajni materijal” na kojoj će Forumska Komisija odgovarati na vaša pitanja o pripremi materijala za prijavu projekta. Sudjelovanje na Q&A sesiji nije obavezno.

Prijave za sudjelovanje na Pitching forumu kao i prijave za sudjelovanje na Q&A sesiji zaprimaju se putem e-mail adrese festival@voxfeminae.net najkasnije do 16. listopada (Q&A sesija), odnosno 25. listopada (Pitching Forum) 2022. godine.