Aktualno, Nekategorizirano

Produžene prijave studentskih i amaterskih filmova za Pitching forum Vox Feminae Festivala

Prijave za Pitching forum Vox Feminae Festivala produžene su do 10. travnja 2021. godine, navodi se u pozivu na prijavu Vox feminae.

Vox Feminae Pitching forum svoje prvo izdanje imat će u 2021. godini, a posvećen je razvoju i financijskoj podršci amaterskih i studentskih filmskih projekata svih rodova i žanrova koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti.

Sedam izabranih finalistkinja/a predstavit će svoje projekte tijekom kratke prezentacije članovima/cama forumske komisije. Forumska komisija će nakon svih prezentacija donijeti odluku o pobjedničkom projektu koji će osvojiti glavnu nagradu u iznosu od minimalno 5 000 kn. Pitching Forum će se održati online i uživo tijekom 15. Vox Feminae festivala u svibnju 2021.

Tko se može prijaviti:
Prijaviti se mogu amaterski i studentski filmovi svih žanrova, u različitim fazama razvoja i produkcije, iz zemalja Balkanske regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Albanija, Bugarska i Rumunjska) koji se bave temama rodne ravnopravnosti i društvene pravednosti.

Za prijavu je potrebno putem online obrasca poslati:
-Kratki sinopsis ili scenarij predloženog projekta
– Redateljsku koncepciju (do 1 stranice teksta)
– Kratki životopis autora/ce i popis suradnika/ca na projektu
– Operativni plan razvoja projekta

Ukoliko je projekt u fazi produkcije potrebno je priložiti i vizualne materijale (fotografije, kratke isječke ili trailer).

Prijavljeni projekti bit će obaviješteni o rezultatima najkasnije do kraja travnja 2021.