Aktualno, Nekategorizirano

Program Perforacija dolazi u Koprivnicu

b63fae108ae61462fb305c04858fe7b8_XLKoprivničko izdanje Perforacija otvorit će Nebojša Vuković svojim performansom ‘Cipelar’. Vukovićev rad reakcija je na sve prisutniju emigraciju kojoj svjedočimo svakodnevno diljem Hrvatske.

Ksenija Kordić predstavit će se radom „Feministički niqab“ koji analizira odnos feminizma i Islama kroz njihovu opoziciju (neo)liberalizmu, a večer će zatvoriti video-instalacija „Transfiguracije“ autora Bojana Koštića koja kroz istraživanje transformativne naravi svakodnevnih rituala prikazuje slow portrait u ikoničko-sakralnoj formi, uz prateću ambijentalnu skladbu Ivana Grobenskog.

Okupljanje počinje u subotu, 14. srpnja u 18 sati ispred Muzeja grada Koprivnice (Trg dr. Leandera Brozovića 1, Koprinica), a radovi će biti predstavljeni na još dvije lokacije – Trgu mladosti 18 i sinagogi u Svilarskoj ulici.

Program Perforacija u Koprivnici dio je djelovanja Mreže izvedbenih umjetnosti, uz podršku zaklade Kultura Nova.