Hrvatska, Nekategorizirano

Projekt Baltazar jedan od finalista REGIOSTARS-a – dajte i vi svoj glas!

Projektom Baltazar, Krapinsko-zagorska županija provodi dobru praksu aktivnog uključivanja u povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama na svojem području. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda provedena četiri nastavka projekta, a upravo je u tijeku i peti, kojima se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama – navodi se na stranici Zagorske razvojne agencije.

Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu potičući djecu da budu samostalniji te pokažu svoje mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju integraciju djeteta u socijalno okruženje i emocionalno funkcioniranje uz potporu senzibilizirane javnosti.

Benefite ovog projekta prepoznala je i Europska komisija, čiji je stručni žiri odabrao upravo projekt Baltazar kao jednog od finalista za nagradu REGIOSTARS 2021 u kategoriji Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija.

U jakoj konkurenciji borimo se za titulu REGIOSTARS i u tome trebamo Vašu pomoć! Zato glasajte za projekt Baltazar na stranici https://regiostarsawards.eu/ i pomognite nam da naš projekt postane regionalna zvijezda – zaključuje se u pozivu.