Hrvatska, Nekategorizirano

Promocija priručnika o Stripoleranciji

Priručnik je realiziran kroz projekt "Stripolerancija - metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa".
Priručnik je realiziran kroz projekt “Stripolerancija – metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa”.

Info zona je izdala priručnik za osobe koje rade s mladima i žele koristiti medij stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama. Splitska promocija priručnika Stripolerancija održat će se u četvrtak, 28. svibnja, u 11 sati u Info zoni.

Promocija se 12. travnja održala u Šibeniku, 26. travnja u dvorcu Vitturi u Kaštelima, a u Dubrovniku će se održati 29. travnja u 13 sati u DURA-i.

Na predstavljanju će govoriti autori priručnika – akademski slikar i iskusni crtač stripova Ivan Svaguša, psihologinja Janina Jadrić Pavić te Danica Kliškić, magistra pedagogije. Priručnik na početku nudi jednostavnije vježbe i zadatke te se vremenski gradi znanje za iduća poglavlja pa za vođenje opisanih radionica nije potrebno prethodno iskustvo – ni polaznika, ni edukatora.

Kroz priručnik je detaljno opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih. Koncept je grupa Pompidou Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droga, 2014. godine nagradila Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata. Isti koncept ovaj je put primijenjen za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Priručnik je realiziran kroz projekt “Stripolerancija – metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa” koji je sa još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Uz izradu priručnika, projekt je uključivao i višemjesečnu radionicu stripa, izložbu radova i izradu promotivnih i edukativnih materijala.

Izvor: Infozona.hr