Aktualno, Nekategorizirano

Prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka

fronta_cr– U zemlji s 45% mladih nezaposlenih, s autobusima punim iseljenika prema Njemačkoj i ulicama punima kopača smeća, vlasti sebi istodobno krajnje cinično povećavaju plaće, provode poreznu reformu koja koristi najbogatijima i bankama, a nezaposlenim i besperspektivnim mladima poručuju da su njima namijenili – obavezni vojni rok.

Umjesto životnog standarda, budućnosti i svima dostupnog obrazovanja – mladima se kao izlaz nude rat, mržnja i smrt za tuđe interese. Jer, sjetimo se, koliko god se vojni rok opisivao kao nešto bezopasno i korisno, to je zapravo priprema za rat. Za rat u kojem bi sirotinja trebala ginuti ratujući protiv sirotinje iz drugih zemalja, dok elita i njihova djeca uživaju na visokoj nozi.

Kažu, mladima se nudi disciplina. Kakva disciplina? Zar će im u životu pomoći da još više slušaju one koji su im upropastili zemlju i njih doveli u potpunu besperspektivnost? Hoćemo li se za bolje i pravednije društvo izboriti tako da mlade učimo da šute, trpe i podvrgavaju se autoritetima koji su nas doveli u situaciju u kojoj jesmo?

Zašto ginuti za društvo koje nam ne nudi nikakvu perspektivu, sve lošiji životni standard, nezaposlenost i bijedu za mnoge? Za koga se boriti i koga braniti? Kolindu? Plenkovića? Todorića? Zašto da se nezaposlena, osiromašena i potlačena većina bori za besramnu političku elitu i privatizacijske tajkune koji žive u dvorcima?

Pobunimo se! Pozivamo sve Zagrepčanke i Zagrepčane na prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka u subotu, 11. veljače, u 12 sati ispred MORH-a (Trg Petra Krešimira IV br. 1). Recimo NE takvoj besramnoj politici! – stoji u pozivu Radničke fronte.