Aktualno, Nekategorizirano

Tribina: Trebaju li Hrvatskoj roboti ili nastavnici?

tribinaNa tribini sudjeluju: Željko Stipić (školski sindikat Preporod), Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja), Katarina Peović Vuković (RF), Boško Habuš (nastavnik, član RF), a moderira Draženka Kosić.

– Dok se u medijima vodi poseban rat protiv nastavnika koji se nazivaju “uhljebima”, koje se optužuje da premalo rade i da ih previše ima, istovremeno se dogovara nabavka opreme na koju će se potrošiti milijuni kuna.

Postavit će se pitanje što želimo postići obrazovanjem? Želimo li obrazovni sustav koji će povećavati socijalne nejednakosti ili nam je cilj smanjiti te nejednakosti? Što Hrvatska zapravo od nastavnika i nastavnica očekuje? Postavit će se pitanje sustavnog zanemarivanja nastavnika i okrivljavanja za sve loše u razrednoj nastavi.

Rasprava će se usmjeriti i na cjelovitu kurikularnu reformu osobito u segmentu informatike u kojem, čini se, vlada kaos.

Tribina će otvoriti pitanje odnosa države prema s jedne strane crkvi, a s druge privatnim inicijativama koje počinju određivati što je važno i što treba učiti, dok se struci oduzima svako pravo glasa – ističu u Radničkoj fronti.

Tribina se održava u petak, 6. listopada s početkom u 18 sati.