Hrvatska, Nekategorizirano

Humanitarni koncert violončelista 2Cellos za pomoć korisnicima Centra “Vinko Bek”, 23. 12.

Koncert 2Cellos na Tomislavovom trgu u Zagrebu. foto HINA/ Daniel KASAP / dk
Koncert 2Cellos na Tomislavovom trgu u Zagrebu. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Violončelistički dvojac 2Cellos i pijanistica Mija Pečnik nastupit će na humanitarnom koncertu 23. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a prihod od ulaznica namijenjen je adaptaciji i opremanju centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba oštećenog vida “Vinko Bek”.

Humanitarnom akcijom “Pokaži ljubav – gledaj srcem”, u suradnji Rotary kluba, Zagrebačke filharmonije i HRT-a, prikupljaju se sredstva za opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”.

Kupnjom ulaznice za koncert, pozivanjem humanitarnog broja i uplatom na žiro račun akcije građani i tvrtke mogu pomoći prikupiti potrebna sredstva za jedinu ustanovu u Hrvatskoj za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih s oštećenjem vida.

“Korisnike Centra nastojimo naučiti kako da se što bolje snalaze i prilagode u svakodnevicu. Kabinet senzorne integracije uvelike bi nam pomogao u postizanju tog cilja, te smo iznimno sretni zbog provedbe humanitarne kampanje Pokaži ljubav – gledaj srcem, i zahvalni svima koji u njoj sudjeluju i svojim donacijama pomažu prikupljanju sredstava koja su nam potrebna“, ističe Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” prigodom najave koncerta.

Predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242 Tomislav Svetina rekao je da taj klub drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju. “Ove smo godine posebno sretni što možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u ostvarivanju bolje kvalitete života. Božićno se vrijeme veže uz darivanje pa ne sumnjamo da će se i ove godine prikupiti novac za dobru svrhu“, istaknuo je Svetina.

Građani mogu pomoći akciju uplatom na žiro-račun HR 6523900011500108648, pozivom na broj 060 9004, te kupnjom ulaznice za humanitarni koncert.

Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a akciju podržavaju i brojne osobe iz javnog života poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca, hokejaša Medveščaka, rukometaša PPD-a Zagreb, te drugih sportaša, pjevača i umjetnika.

HRT će akciju pratiti tijekom cijeloga prosinca, uključujući i veliki završni koncert koji će gledatelji moći pratiti u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije 23. prosinca u 21 sat.