Aktivizam, Nekategorizirano

Radiona u Karlovcu: Rijeke izmjenične struje – hibridni ekosustav

KA-MATRIX nastavlja ovogodišnji program Nova kultura _ Hibridni grad 021. radionicama i izložbom radova zagrebačke organizacije Radiona. Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima 27. i 28.05.2021. u Urbanom parku HD, dok će izložba biti otvorena u četvrtak od 19:00 sati u galeriji ZILIK, a moći će se pogledati do 7. lipnja.

Rijeke izmjenične struje – hibridni ekosustav izložbeno je radioničarski program niza radova hibridne umjetnosti od DIY glazbenih instrumenata, sintesajzera, interaktivnih instalacija, hakiranih uređaja, „uradi-sam“ igraćih konzola i prototipnih eksperimenata. Inspirirani industrijskom baštinom karlovačkog nasljeđa izlagači – umjetnici, dizajneri, hakeri i tehnolozi zagrebačke udruge Radiona predstavljaju interdisciplinarne inovativne prakse DIY (do-it-yourself), DIWO (do-it-with-others) i DITO (do-it-together) scena. Uz radionice u Urbanom parku HD s djelovanjem radione posjetitelji će se moći upoznati kroz presjek radova iz njihove produkcije izložbi i edukativnih programa, plakate i vizuale nastale od 2012. na dalje u galeriji ZILIK.

Na izložbi će se moći vidjeti radovi članova i suradnika udruge Radiona: Damira Prizmića, Igora Brkića, Paule Bučar, Marija Pavlića, Davora Emarda,Yurija Landmana (Nizozemska), Mitcha Altmana (SAD), Deborah Hustić, Jurice Zrne, Gorana Mahovlića i mnogih drugih, te dizajnerski plakati Ane Labudović, Ivana Klisurića, Marija Aničića, Lea Kirinčića i Damira Prizmića.

https://www.facebook.com/events/516484062816916