Aktualno, Nekategorizirano

Otvaranje ulične galerije ‘Izložba na štriku’ u Karlovcu

Udruga KA-MATRIX, u suradnji s učenicima/cama Gimnazije Karlovac, postavlja uličnu izložbu fotografija mladih karlovačkih autora: Mary Magdić, Irine Vidiček-Ljubojević, Stelle Novosel i Antonija Krstića. Izložba se otvara u subotu, 26. kolovoza, u 17 sati, a bit će postavljena uz šetalište Zdravka Švegara (kod košarkaškog igrališta u Šancu).

Izložba je nastala kao rezultat aktivnosti uključivanja mladih u život lokalne zajednice kroz koji se polaznike potiče da promišljaju na koji način aktivirati, oblikovati i prenamijeniti prostore u gradu s ciljem njihovog prilagođavanja aktivnostima mladih. U suradnji sa sudionicima provedena je radionica na kojoj je osmišljeno preoblikovanje prostora šetnice u malu umjetničku galeriju na otvorenom.

Ovo je druga od tri ulične galerije koja se provodi u sklopu projekta „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking”. Treća galerija održat će se u rujnu na nekom od javnih prostora unutar gradske četvrti Zvijezda.

Projekt „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Izvor: http://ka-matrix.hr/