Hrvatska, Nekategorizirano

U osječkom Art klubu izložba „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2017.“

foto FaH
foto FaH

U Art klubu osječkog Muzeja likovnih umjetnosti (MLU) u subotu, 17. veljače, otvorena je izložba „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2017.“ na kojoj je izloženo 68 fotografija mladih umjetnika iz 39 zemalja svijeta, prenosi Hina.

Otvarajući izložbu dopredsjednica Hrvatskog fotosaveza Zlata Medak, koja je radila izbor fotografija, rekla je kako je riječ o projektu koji je počeo 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije.

„U ovom međunarodnom projektu sudjelovali su mladi umjetnici do 21 godine, a Hrvatski fotosavez ga provodi već 20 godina. Kroz projekt je do sada prošlo 4.000 autora i 25.000 fotografija. Odabir fotografija koje su uvrštene u izložbu je bio jako težak zadatak, a drago mi je da je među odabranima i rad mladog Josipa Validžića, osječkog studenta građevine”, kazala je Medak.

Projekt od 2015. godine donosi novi organizacijski koncept prema kojemu svaka od zemalja priređuje natječaj i izložbu fotografija mladih autora, rekla je Medak, dodavši da je već otvoren natječaj ovog projekta za 2018. godinu.

Osim Josipa Validžića Hrvatsku na izložbi predstavlja još devet mladih umjetnika – Antonio Goreta iz Šibenika, Josipa Tepić iz Staroga Grada, Marija Bunić iz Popovca, Matko Meštrović iz Bjelovara, Antea Damjanić iz Vrboske, Ema Šadić iz Zavale, Đoana Marija Deletis iz Staroga Grada, Mercedes Kučera iz Batine i Tin Petričić iz Kutine.

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo kulture RH i zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, a u Osijeku je postavljena do 22. ožujka.