Aktualno, Nekategorizirano

Analogno digitalni fragmenti: instalacija i radionica u Urbanom parku

Nova kultura _ Hibridni grad 021. nastavlja se programom Analogni digitalni fragmenti koje potpisuju pulske multimedijske umjetnice Petra Pletikos i Iva Horvat.

Program se sastoji od radionice izrade prostorne instalacije od modularnih fragmenata i video mapiranja koji u cjelini tvore multimedijsku kompoziciju. Modularni fragmenti će se izrađivati i postavljati u suradnji s lokalnim sudionicima tijekom radionica 1. i 2.7. (četvrtak i petak) da bi se u subotu u večernjim satima predstavila instalacija u prostoru Urbanog parka Hrvatskog doma.

Multimedijska instalacija sastoji se od modularnih fragmenata koji formom evociraju digitalni glitch. Fragmenti su različitih dimenzija i mogu se spajati prema potrebi i prilagoditi prostoru i tehničkim uvjetima i u cjelini tvore jedinstvenu kompoziciju. Osim što samostalno funkcioniraju kao instalacija, izradom i mapiranjem video animacija proširuje ih se dodajući im dodatnu dimenziju i potencijalnu scenografsku ulogu. Time i sam medij istražuje međuodnos analognog i digitalnog, prirodnog i umjetnog, instalacije u prostoru i video arta.

Gostovanje će se provesti u dvije faze:

1. postavljanje modularnih fragmenata uz pomoć lokalnih volontera i sudionika,
2. večernjih radionica DIY osnova video mappinga,
3. otvaranje instalacije uz AV prateći program u formi manjeg javnog eventa

Zainteresirani za sudjelovanje u izradi i postavljanju rada mogu se javiti na info@ka-matrix.hr ili na telefon 095 322 1214.

Instalaciju Analogno digitalni fragmenti organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 021. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija RH, Grada Karlovca i Karlovačke županije.